Toiminta

Vuonna 1917 syntyi ajatus Kaskisten kaupunginmuseosta. Jo silloin oli olemassa suuri joukko lahjoitettuja museoesineitä, joita säilytettiin kaupungin varastossa. Ajatus kaupunginmuseosta ei kuitenkaan saanut vastakaikua.
Vapaaehtoiset tulisielut perustivat vuonna 1974 yhdistyksen Kaskö hembygds- och museiförening r.f. hallinnoimaan, säilyttämään ja hoitamaan jo olemassa olevaa esinekokoelmaa, joka aikojen kuluessa oli merkittävästi kasvanut. Yhdistys toimi kymmenkunta vuotta tarkoitukseen sopimattomissa tiloissa.

Museotoiminnasta erittäin kiinnostuneet vapaaehtoiset tulisielut ja yhdistyksen aktiiviset jäsenet saattoivat 1982 siirtää kokoelmat ja esineet Raatihuoneenkatu 48:n restauroituun kiinteistöön ja avata museon ovet yleisölle.

Vapaaehtoinen, korvaamattomista työpanoksista koostuva työ jatkuu yhä ja yhdistyksellä on nyt noin 120 tukijäsentä, joista noin 30 on hyvin aktiivisia. Aktiivijäsenet kokoontuvat toimintavuoden aikana erilaisten aktiviteettien, töiden ja mukavan yhdessäolon merkeissä.

Me hallinnoimme, hoidamme, restauroimme ja ylläpidämme kiinteistöä ja museon laajoja kokoelmia. Otamme vastaan lahjoituksia ja luetteloimme ja dokumentoimme ne. Järjestämme vuosittain tilapäisen näyttelyn, joka liittyy Kaskisten lähihistoriaan. Tarjoamme ohjattuja kierroksia vierailijoille. Keräämme varoja toimintaan ja kinteistön ylläpitoon järjestämällä erilaisia tapahtumia.

Yritämme jatkuvasti hankkia uusia jäseniä yhdistykseen. Kuten useimmissa museoyhdistyksissä on aktiivijäsenten keski-ikä korkea. On erittäin tärkeää saada nuoria mukaan varmistamaan toiminnan jatkuvuus. Mikäli haluat liittyä tuki- tai aktiivijäseneksi yhdistykseemme, on se hyvin helppoa: ota yhteyttä puheenjohtajaan tai sihteeriin. Yhteystiedot löytyvät kotisivulta.